Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

«Μικρές Οδυσσείες» ξανά στην ΕΤ-1

«Μικρές Οδυσσείες» ξανά στην ΕΤ-1

Η πετυχημένη σειρά ντοκιμαντέρ, «Μικρές Οδύσσειες»

του Μάρκου Γκαστίν, ξαναρχίζει στην ΕΤ1, κάθε βδομάδα από την Τρίτη 24 Οτωβρίου 2006, στις 20.00.

Η σειρά παρουσιάζει τις «μικρές οδύσσειες» ανθρώπων, που άφησαν την πατρίδα τους για να ζήσουν σε άλλο τόπο, καθώς αποτελούν όλο και ένα μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού των σύγχρονων μεγάλων πόλεων.

Μετανάστες, πρόσφυγες, παλιννοστούντες... οι μέτοικοι διαφέρουν πολύ μεταξύ τους, αλλά έχουν όλοι ένα κοινό: ο καθένας κρύβει μέσα του ένα μικρό θησαυρό, την ιστορία του. Πρόκειται για ένα μικρό θρύλο που - κατά κανόνα - διηγείται τις περιπέτειες του ταξιδιού, την πρώτη ματιά στο νέο τόπο, τις δυσκολίες της ενσωμάτωσης, το «Γολγοθά» για την απόκτηση νόμιμων εγγράφων, τον αγώνα για την επανένωση με την οικογένεια, τα όνειρα, τις θυσίες, τις αναμνήσεις...

Η σειρά είναι μια συλλογή από συγκινητικές και ανθρώπινες ιστορίες ξένων στην Ελλάδα, αλλά και Ελλήνων στο εξωτερικό, οι οποίες παρουσιάζονται παράλληλα, ανά δύο σε κάθε επεισόδιο. Έτσι, ο τηλεθεατής, βιώνοντας τη μικρή οδύσσεια του άγνωστου αλλοδαπού και αντιπαραθέτοντας την με εκείνη του έλληνα ομογενούς, καταφέρνει να συνειδητοποιήσει πόσο μοιάζουν μεταξύ τους και να δει μέσα από αυτό το πρίσμα τον ξένο πιο φιλικά. Ξενιτιά, Λήθη, Νόστος... είναι έννοιες που κάθε Έλληνας, κάθε άνθρωπος, κουβαλάει μέσα του. Γι αυτό τον συγκινεί ακόμα το ομηρικό έπος, γι αυτό οι σύγχρονες “μικρές οδύσσειες” θα μιλήσουν στην ψυχή του.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ελληνο-Γάλλος σκηνοθέτης Μάρκος Γκαστίν («Μασσαλία, μακρινή κόρη») και τη μουσική της σειράς ο νέος ράπερ, μετανάστης κι αυτός, Αρμπάν Περλάλα.

Οι ιστορίες της σειράς θα βγουν προσεχώς σε βιβλίο με τίτλο «Μικρές Οδύσσειες». Επίσης θα κυκλοφορήσει δίσκος με το soundtrack της σειράς με ομώνυμο τίτλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ