Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Στις 28 Ιουλίου το «Κύπελλο Συνύπαρξης»

Στις 28 Ιουλίου το «Κύπελλο Συνύπαρξης»

Ξεκινάει στις 28 Ιουλίου το «Κύπελλο Συνύπαρξης Μεταναστών» μεταξύ των κοινοτήτων που διαμένουν στη χώρα μας. Το Τουρνουά Ποδοσφαίρου συνδιοργανώνει ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης (Ο.Ν.Α.) του Δήμου Αθηναίων, με το Ελληνικό Forum Μεταναστών κατόπιν πρωτοβουλίας της Ένωσης Αφρικανικών Κοινοτήτων Ελλάδος, και την υποστήριξη της οργάνωσης “Συμμαχία Ενάντια στη φτώχια”. Σκοπός του Τουρνουά, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ανάληψης και της ενίσχυσης πρωτοβουλιών απάλειψης φαινομένων ρατσισμού και φυλετικών διακρίσεων σε βάρος των μεταναστών, είναι η άρση του κοινωνικού αποκλεισμού των μεταναστών από τις τοπικές κοινωνίες και η σύσφιξη σχέσεων.

Στη Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα 19 Ιουλίου 2007 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών από τους προέδρους του Ο.Ν.Α. του Δήμου Αθηναίων Βασίλη Κικίλια, της Ένωσης Αφρικανικών Κοινοτήτων Ελλάδος Idrissa Kallay / A.Lawal του Ελληνικού Forum Μεταναστών Ahmed Moavia / Frederi Muamba Tshibadi και του συντονιστή του τουρνουά Tchanche Bertrand αναφέρθηκαν οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης.

Το Τουρνουά θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουλίου έως τις 26 Αυγούστου 2007 στις εγκαταστάσεις του Ο.Ν.Α στα γήπεδα Ρουφ και Αλεπότρυπα στην Κυψέλη. Οι αγώνες θα γίνονται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 17:30. Στο “Κύπελλο Συνύπαρξης” θα λάβουν μέρος έως 16 κοινότητες- ομάδες μεταναστών αποτελούμενες από 22 παίκτες. Οι ενδιαφερόμενες κοινότητες που θέλουν να συμμετάσχουν στο Τουρνουά μπορούν να απευθυνθούν στο κέντρο πληροφόρησης μεταναστών και προσφύγων του Ελληνικού Forum Μεταναστών στα τηλέφωνα 210 8216611, Φερών 18, Πλ. Βικτωρίας, 103 43, ή αποστέλλοντας email στο summer-cup2007@migrant.gr μέχρι τις 25 Ιουλίου 2007.
Στην εκδήλωση παρέστηκε ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ Αντώνης Αντωνιάδης ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία τέλεσης τέτοιων διοργανώσεων και ανάληψης πρωτοβουλιών, υποστηρίζοντας ότι “ο σκοπός για τον οποίο γίνονται οι αγώνες δηλαδή η φιλία, ο αγώνας κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, είναι μόνιμο μέλημα του ΠΣΑΠ που σαν σύνδεσμος αγκαλιάζουμε όλους τους ποδοσφαιριστές, όλου του πλανήτη ανεξάρτητα από πολιτικοποικονομικά συστήματα, φτώχιες ή χώρες οι οποίες οικονομικά στέκονται καλά . Είναι ισότιμα μέλη όλοι και ενδιαφερόμαστε εξίσου για όλους”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ