Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ - Ένα παραμύθι ενώνει τον κόσμο

Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ - Ένα παραμύθι ενώνει τον κόσμο

Την Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018 στο Παλαί του Γαλατσίου, η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Θεατρική Ομάδα Κανέλας AMKE, σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών και με την υποστήριξη του Δήμου Γαλατσίου διοργανώνουν και σας προσκαλούν στο πρώτο πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ με τίτλο «Ένα παραμύθι ενώνει τον κόσμο».

Ώρα: από το πρωί στις 11:00 έως στις 5:00 το απόγευμα

Είσοδος ελεύθερη

Κεντρικός άξονας της εκδήλωσης, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους είναι, η διαδραστική και δραματοποιημένη παρουσίαση του παραμυθιού της Καλλιόπης (Πόπης) Γιαννάκου «Τα όνειρα της γιαγιάς Παραμυθούς» από τον αγαπημένο δημοφιλή ηθοποιό Άνθιμο Ανανιάδη. Την παρουσίαση του φεστιβάλ θα κάνουν οι δημοσιογράφοι Κέλλυ Παυλίδου και Κρικόρ Τσακιτζιάν. 

Το συγκεκριμένο παραμύθι αναφέρεται στο όνειρο μιας γιαγιάς, να πάψουν να υπάρχουν παιδιά που πεινούν ή δεν έχουν πόσιμο νερό. Μαζί με μια νεράϊδα και τη βοηθό της, η γιαγιά Παραμυθού κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Γιαγιάδες από διάφορες χώρες του κόσμου, συνασπίζονται, κινητοποιούνται, φορούν ποδιές μαγειρικής από χώρες της Ασίας, της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής αλλά και της Δύσης και ρίχνονται στη μάχη της κουζίνας!

Λόγω της συγκεκριμένης θεματολογίας εκπρόσωποι μεταναστευτικών Κοινοτήτων από δέκα χώρες, θα ετοιμάζουν και θα προσφέρουν στο κοινό παραδοσιακές γεύσεις από τις χώρες καταγωγής τους. Το φεστιβάλ, από ελληνικής πλευράς αγκαλιάζει το estiatoria.gr, το οποίο συμμετέχει με δικό του περίπτερο και με επικεφαλής τον σεφ κ. Γιώργο Τσελεμεντέ, ο οποίος είναι εγγονός του διάσημου Νίκου Τσελεμεντέ.

Στο χώρο θα υπάρχουν περίπτερα με γεύσεις και σουβενίρ των χωρών τους από:
Ελλάδα (Πολιτιστικός Σύλλογος Κερατσινίου Θυμαιτάδαι)
Αίγυπτο (Μέλη της Αιγυπτιακής κοινότητας)
Αιθιοπία (Αιθιοπικό Κοινωνικό - Πολιτιστικό Κέντρο "Αιθίοψ"),
Αρμενία (Κυανούς Σταυρός και Πολιτιστικός Σύλλογος Χαμασκαΐν)
Αλβανία (Ομοσπονδία Αλβανικών Συλλόγων)
Αφγανιστάν (Κοινότητα Αφγανών μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα)
Γεωργία (Πολιτιστικό Κέντρο “Καύκασος”)
Κύπρο, ( Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος “Ενάλια Γη”, της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων)
Κωνσταντινοπολίτες, Επιτροπή Αστικής Σχολής Ταταούλων Κωνσταντινούπολης
Ουκρανία (Κέντρο Ενίσχυσης και Προβολής Πολιτιστικής Κληρονομίας – Τρεμπίτα)
Παλαιστίνη (Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων στην Αθήνα)
Συρία (Στέγη Σύρων)

Παράλληλα, μουσικά και χορευτικά σχήματα, τόσο των αναφερόμενων Κοινοτήτων όσο και από την Ελλάδα, θα παρουσιάσουν μουσικές, τραγούδια και χορούς από τα μέρη τους.

Το Πολιτιστικό Κέντρο Αφρικάνικης Τέχνης και Πολιτισμών ANASAθα συμμετάσχει με παιχνίδια από την Αφρική και θα πάρουν μέρος όλα τα παιδιά που θα παρευρεθούν στο φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ «Ένα παραμύθι ενώνει τον κόσμο»έχει εξασφαλίσει τη χορηγία επικοινωνίας της τηλεόρασης της ΕΡΤ και των ραδιοφωνικών της Προγραμμάτων Δεύτερο πρόγραμμα και ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

Θεωρούμε ότι η εκδήλωση την οποία διοργανώνουμε, είναι μια εκδήλωση πολυπολιτισμική, που στόχο έχει την ανάδειξη της πολυτιμότητας των δύο βασικών αγαθών για την επιβίωση του ανθρώπου: του φαγητού και του νερού αλλά και της αξίας του διαπολιτισμικού διαλόγου και της ειρηνικής συνύπαρξης των ανθρώπων. Επίσης προωθεί τη συνεργασία μεταξύ των χωρών με κάθε τρόπο.

Υπεύθυνος διοργάνωσης: Κρικόρ Τσακιτζιάν, τηλ. 6973 349039

Υπεύθυνοι επικοινωνίας:Ειρήνη Θεοδωρακάκη & Ιωάννα Αφροδίτη Θεοδωρακάκη

Με την υποστήριξη του Δήμου Γαλατσίου

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, Δεύτερο Πρόγραμμα, ΕΡΑ Σπορ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ