Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Πάρτι αλληλεγγύης στο Στέκι του Φόρουμ Αλβανών Μεταναστών

Πάρτι αλληλεγγύης στο Στέκι του Φόρουμ Αλβανών Μεταναστών

Ένα μήνα πριν, δυο γονείς με το 11 χρόνο παιδί τους στους ώμους, πέρασαν τα σύνορα με τα πόδια. Άφησαν πίσω τρία παιδιά ,χωρίς να υπάρχει κανένας να τα φροντίσει. Σκοπός τους ήταν να εγχειρήσουν την κόρη τους ,η οποία έχει γεννηθεί με σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά, εγχείρηση που δεν πραγματοποιείται στην Αλβανία. Αφού συναντήσανε την αδιαφορία του Αλβανικού κράτους πολλά χρόνια, ο Φλαμούρ και Τεούτα Ζέρο πήραν την τύχη της ζωής τους στα χέρια τους και μετανάστευσαν στην Ελλάδα.

 

Φτάσαν στην Καστόρια, όπου η κατάσταση της υγείας του παιδιού χειροτέρεψε, από το ταξίδι με τα ποδιά. Εκεί τους έπιασε η φυλακή των σύνορων οπού, τον πατέρα τον απέλασαν, ενώ την μητέρα με το παιδί, τους μεταφέραν με ασθενοφόρο στην Θεσσαλονίκη. Εκεί μη όντας νόμιμοι οι γιατροί δεν δέχτηκαν να την εγχειρήσουν αφήνοντας τους εγκαταλειμμένες, άπλα να διαμένουν στο νοσοκομείο. Ιδιωτικά η εγχείρηση κοστίζει 30.000 € . Μη έχοντας καθόλου χρήματα , μητέρα και κόρη, όλο αυτό το διάστημα έχουν διαμείνει σε νοσοκομεία, μοναστήρια και  ξενώνες.

 

Είναι ένα μήνα στην Ελλάδα, άλλα δεν γνωρίζουμε πόσο ακόμα διάστημα θα χρειαστεί να παραμένουν εδώ, μέχρι να γίνουν οι διαδικασίες νομιμοποίησης τους και σαν αποτέλεσμα να γίνει η εγχείρηση.

Από την πλευρά μας ως Φόρουμ Αλβανών Μεταναστών θεωρούμε στοιχειώδης κίνηση να σταθούμε με αλληλεγγύη νομικά και οικονομικά, σε μια οικογένεια μεταναστών που έχει ζήσει την φτώχεια και  την αδιαφορία των δυο κρατών. Ας συμβάλουμε όλοι όσοι μπορούμε, να βοηθήσουμε, ώστε  οι γονείς να  κατορθώσουν να σώσουν την κόρη τους και η οικογένεια να ξανασμίξει.

 

Έτσι την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, διοργανώνουμε Πάρτι-Βραδιά, στο Στέκι  ώστε τα έσοδα να πάνε στην οικογένεια.

ΦΟΡΟΥΜ ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σπυρίδωνος Τρικούπη 43  ΤΚ 10683 Εξάρχεια

ΤΗΛ/ΦΑΞ : 2103808323

E-Mail: feshorg@yahoo.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ