Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Ο δεύτερος κύκλος Ελληνικών στο Κυριακάτικο Σχολείο

Ο δεύτερος κύκλος Ελληνικών στο Κυριακάτικο Σχολείο

Το επόμενο σαββατοκύριακο 3 & 4 Μαρτίου 2007 ξεκινά ο δεύτερος κύκλος μαθημάτων της φετινής χρονιάς στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών. «Παλιοί» μαθητές και έλληνες εθελοντές θα καλωσορίσουν τους νέους μετανάστες σε εκδήλωση υποδοχής το Σάββατο 3 Μαρτίου στις 6 μ.μ., στο χώρο του σχολείου, στην οδό Άργους 145, στον Κολωνό.

Τα μαθήματα ελληνικών στο «Κυριακάτικο» είναι δωρεάν. Οι δάσκαλοι είναι έλληνες εκπαιδευτικοί, φοιτητές παιδαγωγικών σχολών, ή απλά άνθρωποι με διάθεση να προσφέρουν σ’ αυτή την υπόθεση. Την ευθύνη λειτουργίας του σχολείου έχει πολυεθνική συντονιστική ομάδα. Μέχρι στιγμής, στα 2,5 χρόνια λειτουργίας του το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών έχει φιλοξενήσει στις αίθουσές του πάνω από 900 εργαζόμενους μετανάστες μαθητές, ενώ εκατοντάδες ελλήνων εθελοντών έχουν εκφράσει έμπρακτα την κοινωνική τους αλληλεγγύη προσφέροντας πολύτιμη δουλειά στις ομάδες του σχολείου (εκπαιδευτική ομάδα, νομική υποστήριξη, γραμματειακή ομάδα, υλικοτεχνικά, θεατρικό, πολυεθνική αντιρατσιστική ομάδα).

Η γλώσσα είναι όπλο. Απαραίτητη για την καθημερινότητα των μεταναστών, αλλά και σε όσους μετανάστες και μετανάστριες έχουν αποφασίσει να δράσουν διεκδικητικά, απαιτώντας συλλογικά τα δικαιώματά τους. Διευκολύνει την κοινή δράση με τους έλληνες εργαζόμενους και νέους, συμμάχους και συναγωνιστές τους. Πολλοί μετανάστες και έλληνες εθελοντές του «Κυριακάτικου» έχουμε συμμετάσχει τα τελευταία χρόνια σε διαδηλώσεις διεκδίκησης των δικαιωμάτων των μεταναστών, αντιρατσιστικές και αντιπολεμικές κινητοποιήσεις, στηρίξαμε τις διεκδικήσεις ελλήνων εργαζομένων και νέων για ένα καλύτερο αύριο. Συνεχίζουμε με αισιοδοξία!

Η ΓΛΩΣΣΑ ΕΝΩΝΕΙ - ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Τηλέφωνα επικοινωνίας για πληροφορίες:
210-5130373 (Σαββατοκύριακα) & 210-3306286 (Καθημερινές), 6976394520, 6974363037

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ