Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Το τμήμα Ελληνικών οργανώνει χριστουγεννιάτικη γιορτή

Το τμήμα Ελληνικών οργανώνει χριστουγεννιάτικη γιορτή

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί τρεις συναντήσεις με τους δάσκαλους .Η τελευταία συνάντηση ήταν το Σάββατο, 8-12-2007 και αποφασίστηκαν από κοινού ορισμένα πράγματα για τη διεξαγωγή των μαθημάτων.

Τα τμήματα που έχουν γίνει είναι συνολικά τέσσερα και παρακολουθούν 15-20 μαθητές στο καθένα.

Υπάρχει λίστα μαθητών κάθε τμήματος σύμφωνα με την οποία βρίσκεται σε εξέλιξη η πληρωμή για τα μαθήματα. Έχει συμφωνηθεί να δοθούν 10 € για 5 μήνες, δηλαδή ως τον Απρίλιο. Τα χρήματα συγκεντρώνονται σε χώρο του Φόρουμ και ταμίας είναι ο Κώστας Μπαχαρίας. Το ποσό θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με τις ανάγκες των μαθημάτων.

Οι δάσκαλοι επίσης σκέφτηκαν ότι για την καλύτερη λειτουργία των μαθημάτων θα πρέπει οποιοσδήποτε έξω από την ομάδα των δασκάλων, πχ. ερευνητής, δημοσιογράφος, καλλιτέχνης, σκηνοθέτης κτλ θέλει να πραγματοποιήσει κάποια δραστηριότητα με τους μαθητές να ενημερώνει κάποιο διάστημα τους ίδιους φέρνοντας την πρότασή του σε συζήτηση και μόνο μετά από συμφωνία δασκάλων- μαθητών-φόρουμ να πραγματοποιεί αυτή τη δραστηριότητα.

Συμφωνήθηκε επίσης δύο φορές το χρόνο, με τη λήξη ενός επιπέδου ελληνικής γλώσσας, κάθε δάσκαλος να υποβάλει έκθεση προόδου για τα μαθήματά του.

Την Πέμπτη όπως έχετε ήδη ενημερωθεί θα γίνει μια συνάντηση για τη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης στη μικρή αίθουσα του φόρουμ. Στη συνάντηση αυτή θα συζητηθεί επίσης και η ιδέα να γίνονται προβολές ταινιών μιας και ο Κώστας μπορεί να διαθέσει κάποιες φορές τον προτζέκτορά του γι’ αυτό το σκοπό.

Μια ακόμα σημαντική πρόταση έκανε η Ντόρα: να γίνουν κάποια στιγμή μετά τις γιορτές ημερίδες ενημέρωσης για θέματα που ενδιαφέρουν τους μετανάστες.

Τέλος, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, στις 8.00, το τμήμα γλώσσας θα πραγματοποιήσει χριστουγεννιάτικη γιορτή στην οποία οι μαθητές θα φέρουν φαγητά και μουσική της χώρας τους. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ