Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Μαθήματα ελληνικών για πρόσφυγες

Μαθήματα ελληνικών για πρόσφυγες

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών διοργανώνει μαθήματα ελληνικής γλώσσας για πρόσφυγες ηλικίας 15-26 χρόνων στο πλαίσιο του προγράμματος Alef School (ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Ιούνιος 2016 - Απρίλιος 2018)

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών σε συνεργασία με τη Melissa και το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων συμμετέχει στο προγράμμα Alef με την υποστήριξη της Mercy Corps και του Δήμου Αθηναίων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών έχει αναλάβει και διοργανώνει μαθήματα ελληνικών, μαθήματα αγγλικών, μαθήματα ΥΠ, επισκέψεις σε μουσεία και πολιτιστικά κέντρα, εκδρομές καθώς και ενημερωτικές  επισκέψεις σε φορείς και οργανισμούς που έχουν υπηρεσίες για πρόσφυγες και μετανάστες. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Τα μαθήματα διαρκούν 4 εβδομάδες, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 10 π.μ. -12.30 μ. Απευθύνεται σε πρόσφυγες, ηλικίας από 15 έως 26 ετών. Λειτουργούν 3 τμήματα, εισαγωγής-αρχαρίων και προχωρημένων. Οι εγγραφές γίνονται περίπου στο τέλος κάθε μήνα.

Μαζί με το σχολείο ελληνικών λειτουργεί και ένα info desk καθημερινά 10 π.μ.- 3 μ.μ. που παρέχει πληροφορίες στους μαθητές, σε πρόσφυγες, μετανάστες αλλά και σε εργαζόμενους σε ΜΚΟ και υπηρεσίες που ασχολούνται με θέματα προσφύγων και μεταναστών.

Δείτε την σελίδα του Alef School στο Facebook πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ