Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Συνέντευξη Τύπου από τους διοργανωτές του Αντιρατσιστικού Συλλαλητηρίου της 10 Φλεβάρη 2007

Συνέντευξη Τύπου από τους διοργανωτές του Αντιρατσιστικού Συλλαλητηρίου της 10 Φλεβάρη 2007

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Γ.Σ.Ε.Ε.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 25/1/2007, στις 12 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο 4ου ορόφου της Γ.Σ.Ε.Ε. (Πατησίων και Αινιανος), δόθηκε Συνέντευξη Τύπου από τους διοργανωτές του Αντιρατσιστικού Συλλαλητηρίου της 10 Φλεβάρη 2007. Εκ μέρους των δεκάδων φορέων που καλούν, μίλησαν οι :

• Αλεβυζάκης Γιώργος, εκπρόσωπος της Γ.Σ.Ε.Ε., (Γραμματεία Μεταναστών). Ο Γ. Αλεβυζάκης, αναλύοντας από τη μεριά της ΓΣΕΕ τις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου που έχει κατατεθεί στη Βουλή, τις χαρακτήρισε ως εισπρακτικές και ρατσιστικές απέναντι στους μετανάστες εργαζόμενους στην Ελλάδα, και τόνισε την ανάγκη κοινής δράσης ελλήνων και μεταναστών εργαζόμενων για ένα καλύτερο αύριο. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στον εμπαιγμό της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους μετανάστες που πληρώνουν από την τσέπη τους τα ένσημα που δεν εξασφαλίζουν από τους εργοδότες, στα ανύπαρκτα δικαιώματα των παιδιών των μεταναστών που γεννιούνται και σπουδάζουν εδώ, καθώς και την κοροϊδία της προϋπόθεσης καλής γνώσης ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού που θα πρέπει να αποδεικνύει εγγράφως ο μετανάστης για την απόκτηση 5/ετούς άδειας παραμονής. Όπως είπε είναι άμεση ανάγκη να υπάρξει ένα πλαίσιο καταγραφής, νομιμοποίησης και ένταξης των μεταναστών που ζουν εδώ και αμφισβήτησε τα στοιχεία του υπουργού Εσωτερικών κ. Παυλόπουλου περί 180.000 αιτήσεων από την προηγούμενη φάση νομιμοποίησης, τα οποία χαρακτήρισε ως ανακριβή και διογκωμένα.

• Ο Χρήστος Κόνιαρης, εκπρόσωπος της Διοίκησης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, αναφέρθηκε στα δικαιώματα των μεταναστών στην υγεία και την παιδεία, τους αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος για την υπεράσπισή τους, και την ανάγκη άμεσης στελέχωσης των υπηρεσιών για τους μετανάστες με νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
• Ο Μοαβία Αχμέτ, από το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις των μεταναστευτικών συλλόγων και κοινοτήτων, απέναντι σε μια «μεταναστευτική πολιτική» που, όπως ανέφερε, όχι μόνο δεν εξασφαλίζει την κοινωνική ένταξη των μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα, αλλά δημιουργεί νέες συνθήκες ομηρίας και υπερεκμετάλλευσής τους.
• Ο Θανάσης Κούρκουλας από το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, τόνισε την ανάγκη της μεγαλύτερης δυνατής κινητοποίησης στις 10 Φλεβάρη, τόσο των μεταναστών όσο και των Ελλήνων εργαζόμενων και νέων απέναντι στις γκρίζες ζώνες ελαστικά απασχολούμενων και ανέργων που επιδιώκουν να δημιουργήσουν με στόχο την απορύθμιση των δικαιωμάτων όλων μας.
• Η Λορέτα Μακόλει, από την καμπάνια «Όχι ρατσισμός από την κούνια», διεκδίκησε να εκδίδεται πιστοποιητικό για τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται εδώ, που όπως είπε θα είναι παράνομα όταν κλείσουν τα 18 τους χρόνια, και ζήτησε άμεση αλλαγή του κώδικα ιθαγένειας, για τα παιδιά που είναι το μέλλον όλων μας.
Επίσης στη συνέντευξη τύπου μίλησαν ο Γιάννης Σηφακάκης από τη Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, ο Παναγιώτης Τουμπάνης από το Συντονιστικό Αντιρατσιστικών και Μεταναστευτικών Οργανώσεων, ο Md Maola πρόεδρος της Κοινότητας Μπαγκλαντές, ο Τίμοθυ Αμπντούλ από τη Νεολαία Ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη (Y.R.E.), και η Χάπινες Γκόντγουιν από την Πρωτοβουλία Μεταναστών Μικροπωλητών.

Όπως ανακοινώθηκε, το Σάββατο 10 Φλεβάρη 2007, 65 μεταναστευτικοί, αντιρατσιστικοί, κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί φορείς που συνυπογράφουν, καλούν σε αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 3 μ.μ. και σε πορεία προς τη Βουλή. Στόχος των κινητοποιήσεων είναι η διεκδίκηση ενός πραγματικού πλαισίου νομιμοποίησης και ένταξης των εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα.

Επισυνάπτεται η σχετική ανακοίνωση-πλαίσιο διεκδίκησης και οι υπογραφές όλων των φορέων που καλούν στις κινητοποιήσεις της 10 Φλεβάρη.

Τηλ. Επικοινωνίας:
Γ. Αλεβυζάκης (Γραμματεία Μεταναστών ΓΣΕΕ): 6977811064
Α. Μοαβία (Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών): 6938569068
Θ. Κούρκουλας (Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ): 6974363037
Ο. Λαφαζάνη (Συντονιστικό Αντιρατσιστικών και Μεταναστευτικών Οργανώσεων): 694539

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ