Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ & ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΟΜΑΔΑΣ  ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ  &  ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ   ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

δεν είναι εύκολο να είσαι ξένος σ’ αυτήν τη χώρα, να είσαι αφρικανός, τσιγγάνος, κινέζος, αλβανός, ή γενικά και κόσμια, αλλοδαπός (αν δεν προέρχεσαι από χώρα του G8)... …είναι όμως πολύ εύκολο να γίνεσαι ανά πασά στιγμή θύμα μιας ξενοφοβικής και ρατσιστικής συμπεριφοράς του κάθε επίσημου και ανεπίσημου οργάνου αυτού του κράτους, είτε αυτό είναι η αστυνομία, ο εισαγγελέας, οι παντός τύπου φύλακες και συνοριοφύλακες (στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ή Αθήνας της υπάρχουν άραγε περιφραγμένα σύνορα; ), είτε οι αστυνομικοί του δήμου, είτε και κάποιοι πολίτες έτοιμοι να παίξουν τον ρόλο του αστυνομικού…

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι πριν από δυο μήνες ο νιγηριανός Τόνυ Όνουα έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να ξεφύγει από ασφαλίτες στην Καλαμαριά. Το πιο πρόσφατο, μάλλον όμως όχι και το τελευταίο, θύμα της εξαπλωμένης ρατσιστικής βαρβαρότητας είναι άλλος ένας μικροπωλητής αφρικανικής καταγωγής στη Θεσσαλονίκη: Πριν από λίγες μέρες, αφού κυνηγήθηκε από μπάτσους της δημοτικής αστυνομίας που ήθελαν να κατασχέσουν τα εμπορεύματά του και τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά την προσπάθεια να διαφύγει της απειλής, ο μετανάστης όχι μόνο δεν μπόρεσε να βρει το δίκιο του (από ποιον να το ζητήσει άλλωστε;) αλλά συνελήφθη κιόλας, κατόπιν συνεργασίας της δημοτικής αστυνομίας με την αστυνομία άμεσης δράσης!!

Ο μικροπωλητής στάλθηκε στον Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο με τις κατηγορίες που άσκησε ο εισαγγελέας εναντίον του (αντίσταση κατά της αρχής και εξύβριση δημοτικού υπαλλήλου). Κατόπιν παρέμβασης δικηγόρου που ζήτησε έφεση, αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή (σαν να υπήρχε δηλαδή λόγος να μην είναι ελεύθερος).

Η πρακτική της καταδίωξης και των ξυλοδαρμών, η Βία του Κράτους από τα όργανα του Κράτους της Βίας εναντίον μεταναστών και προσφύγων (αλλά και εναντίον ανέργων και εργαζομένων, φοιτητών κα συνταξιούχων), δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους. Φτάνει πια! Η αντίσταση είναι χρέος μας.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ , ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΥΜΑΤΑ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

- Την άμεση παραίτηση του Αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας ως ελάχιστη έκφραση ευθιξίας για την οργιώδη και απάνθρωπη συμπεριφορά των οργάνων της «τάξης» - Να σταματήσει τώρα το κυνηγητό των μικροπωλητών μεταναστών και η κατάσχεση των εμπορευμάτων τους και να εκδοθούν άμεσα οι άδειές τους
- Να σταματήσει τώρα οποιαδήποτε περαιτέρω δίωξη του αφρικανού μικροπωλητή

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ «ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ» ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ

ΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
e-mail: allos.alli@gmail.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ