Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη στις 18 Δεκεμβρίου, μας βρίσκει αντιμέτωπους και αλληλέγγυους με την προσφυγική κρίση

Η Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη στις 18 Δεκεμβρίου, μας βρίσκει αντιμέτωπους και αλληλέγγυους με την προσφυγική κρίση

Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη στις 18 Δεκεμβρίου, μας βρίσκει αντιμέτωπους και αλληλέγγυους με την προσφυγική κρίση. Η εικόνα του φετινού εορτασμού, φέρνει μαζί τους μετανάστες με  τους πρόσφυγες. Και οι δύο ομάδες, χρειάζονται μία οργανωμένη, καλά συντονισμένη, αποτελεσματική πολιτκή. Η ενασχόληση του Υπουργείου με το φλέγον προσφυγικό ζήτημα, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήνει σε δεύτερη μοίρα το σχεδιασμό και την υλοποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής. Απαιτείται βελτίωση των νόμων, και ουσιαστική εφαρμογή της κοινωνικής ένταξης, μία πολιτική δηλαδή ανθρωπισμού, ισοπολιτείας για τους μετανάστες. Οφείλουμε να αναδεικνύουμε τα ζητήματα των μεταναστών, και ειδικότερα αυτά της β`γενιάς.

Χαιρετίζουμε ωστόσο την προσπάθεια του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση, αναγνωρίζοντας το εύρος των δυσκολιών της αντιμετώπισης της κατάστασης σε ελληνικό, ευρωπαϊκό, διεθνές επίπεδο. Οι ελλείψεις ωστόσο που έχουν διαπιστωθεί ως προς την αντιμετώπιση του προσφυγικού, πρέπει άμεσα να επιλυθούν.

Χαιρετίζουμε τέλος την απόφαση της Κ.Ε.Δ.Ε.  για τη διαμόρφωση σχεδίου διαχείρισης της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης, γεγονός που ανταποκρίνεται σε ένα χρόνιο αίτημα του Εληνικού Φόρουμ Μεταναστών, που υπογράμμιζε τη σημασία της σύνδεσης του προσφυγικού-μεταναστευτικού με τις τοπικές κοινωνίες.  Πολύ περισσότερο, πιστεύουμε, ότι η κοινωνική ένταξη δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς τη στήριξη και συμμετοχή των κοινωνιών αυτών. Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, με τα μέλη του, θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου αυτό να γίνει πραγματικότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ