Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Καταγγελία σχετικά με τις επιθέσεις βίας

Καταγγελία σχετικά με τις επιθέσεις βίας

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών ως μέλος του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας συνυπογράφει την ανακοίνωση - καταγγελία σχετικά με την επίθεση από ομάδα υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής σε δικηγόρο και εκπρόσωπο μέλους του Δικτύου. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Ανακοίνωση σχετικά με την επίθεση από ομάδα υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής σε δικηγόρο και εκπρόσωπος μέλους του Δικτύου

Αθήνα, 6.11.2017

Το Δίκτυο εκφράζει τη συμπαράστασή του στα θύματα της επίθεσης από ομάδα υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής πλησίον του Εφετείου όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής. Η Ευγενία Κουνιάκη, μέλος της ομάδας των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στην υπόθεση των Αιγυπτίων αλιεργατών και δικηγόρος οργάνωσης μέλους του Δικτύου, δέχτηκε τη βίαιη αυτή επίθεση κατά την προσπάθειά της να υπερασπιστεί τη νομιμότητα και να αποτρέψει την τέλεση αξιόποινων πράξεων από την ομάδα των δραστών. Το ενδεχόμενο της στοχοποίησής της λόγω της συμμετοχής της στη δίκη της Χρυσής Αυγής και της ευρύτερης αντιρατσιστικής δράσης της πρέπει να διερευνηθεί από τις αρχές και να συνεκτιμηθεί αναλόγως.

Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει το έλλειμμα ειδικής προστασίας των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την οποία το Δίκτυο έχει επισημάνει στις ετήσιες εκθέσεις του. Το Δίκτυο θα απευθύνει ειδικές συστάσεις επί της εφαρμογής του Ν. 4478/2017 σχετικά με την υποστήριξη θυμάτων εγκληματικών πράξεων και θα συμπεριλάβει τις περιπτώσεις αυτές, στις οποίες τα θύματα στοχοποιούνται ή υφίστανται τη βία επειδή προωθούν και προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Δικτύου εδώ 

Φωτογραφία-Πηγή: Εφημερίδα των συντακτών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ