Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Ένταξη, για εμάς, είναι...

Ένταξη, για εμάς, είναι...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ 2017

Ένα καράβι συμβολίζει πολλά. Από το ταξίδι προς το άγνωστο μέχρι την ελπίδα για νέους δρόμους και ασφαλείς ορίζοντες. Αφιερώνουμε τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη, σε όλους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που παλεύουν τόσα χρόνια να σαλπάρουν με το «καράβι της ένταξης» προς το μέλλον τους.

Ένταξη, για εμάς, σημαίνει δικαίωμα σε οικογένεια, εργασία, υγεία, πολιτισμό, εκπαίδευση, αξιοπρέπεια, ισότητα και ισονομία. Ένταξη σημαίνει δικαίωμα στη ζωή και ευθύνη για την ίδια σου τη ζωή.

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, συνεχίζει αυτό που κάνει 15 χρόνια τώρα, να σηκώνει μέρος της ευθύνης για την ένταξη μεταναστών και προσφύγων στην ελληνική κοινωνία. Τα προβλήματα στις ζωές των ανθρώπων παραμένουν, οι δυσκολίες λόγω οικονομικής κρίσης αυξάνονται, οι διακρίσεις και οι αγκυλώσεις του συστήματος συνεχίζουν να μας ταλαιπωρούν καθημερινά, αλλά και η ζωή μας - η ένταξή μας στην κοινωνία, συμβαίνει και συνεχίζει καθημερινά.

Ένταξη για μας σημαίνει κοινότητα, αγάπη, αλληλεγγύη και ανθρωπιά, από την βιβλιοθήκη της Ουκρανικής Κοινότητας που θα συναντηθούμε, την κοινωνική κουζίνα της Σενεγαλέζικης κοινότητας που θα μαγειρέψουμε, μέχρι και το μάθημα ελληνικών στην Κοινότητα της Αιθιοπίας ή παραδοσιακού χορού στην Γεωργιανή Κοινότητα που θα παρακολουθήσουμε, εμείς και τα παιδιά μας, με δικιά μας πρωτοβουλία και λαχτάρα για ζωή.

Ζητάμε λοιπόν από την ελληνική πολιτεία, να αναλάβει την δική της ευθύνη και να βοηθήσει, να συνεργαστεί και να αναγνωρίσει την τεράστια ανάγκη που υπάρχει για ισότητα, ισονομία και αξιοπρέπεια στις ζωές όλων μας, Ελλήνων, Μεταναστών και Προσφύγων.

Παρακολουθήστε το βίντεο και κοινοποιήστε ελεύθερα: 

Διαβάστε εδώ για τις υπόλοιπες δράσεις μας για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών 2017.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ