Επικοινωνήστε μαζί μας
Πατησίων 81, Αθήνα
info@migrant.gr
210-8831620
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

Φασιστική επίθεση στην Αφγανική Κοινότητα Μεταναστών και Προσφύγων Ελλάδας

Φασιστική επίθεση στην Αφγανική Κοινότητα Μεταναστών και Προσφύγων Ελλάδας

Με αφορμή την φασιστική επίθεση στα γραφεία μέλους μας της Κοινότητας Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων Ελλάδας, η κοινότητα καλεί σε συγκέντρωση την Παρασκευή 30/3/2018 στις 4 μ.μ. έξω από τα γραφεία, Χαλκοκονδύλη 35. Ακολουθεί το δελτίο τύπου, σχετικά με την φασιστική, ρατσιστική επίθεση εμπρησμού που δέχτηκαν στις 22 Μαρτίου 2018, στα γραφεία τους, καθώς και ανακοίνωση με τις άμεσες ανάγκες της κοινότητας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΦΓΑΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η Kοινότητα Αφγανών Mεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα δέχτηκε εμπρηστική φασιστική επίθεση, σήμερα, 22 Μαρτίου λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι στα γραφεία της (Χαλκοκονδύλη 35, 5ος όροφος), λίγες μέρες μετά από μία σειρά εκδηλώσεων της Κοινότητας όπως ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς και την Διεθνή ημέρα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων. Σημειώνεται επίσης ότι είναι η δεύτερη επίθεση που δέχεται τα τελευταία χρόνια, με την πρώτη να σημειώνεται το 2011 κατά τη διάρκεια μαθήματος ελληνικών σε παιδιά.

Σύμφωνα με ενημέρωση που λάβαμε, την ευθύνη αναλαμβάνει η φασιστική οργάνωση «Κρυπτεία». Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα καθώς εκείνη την ώρα το γραφείο ήταν κλειστό καθότι όμως μέχρι και μία ώρα πριν την επίθεση στο γραφείο βρίσκονταν πρόσφυγες, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά για να εξυπηρετηθούν. Οι καταστροφές του χώρου ωστόσο είναι εκτεταμένες.

Σας καλούμε στην συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, 23 Μαρτίου 12 η ώρα το μεσημέρι, στα γραφεία όπου έλαβε μέρος η επίθεση (Χαλκοκονδύλη 35, 5ος όροφος).

Εκ μέρους της Κοινότητας

-----------------------------

Η συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Αφγανικής Κοινότητας, μέσω Live ανταπόκρισης από την σελίδα μας στο Facebook:

 

-------------------------

Ακολουθεί το δεύτερο δελτίο τύπου - ανακοίνωση της κοινότητας, σε ό,τι αφορά τις ανάγκες που έχουν σε εξοπλισμό και υλικά για την ανασυγκρότηση των γραφείων τους:

Αθήνα, 27/03/2018 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κοινότητα Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα λειτουργεί αδιάκοπα από το 2007, έτος ίδρυσής της, και δεν απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο στα μέλη της. Το αντίθετο, η παραγωγή των πολυποίκιλων δραστηριοτήτων της στηρίζεται και από άτομα που προέρχονται από τη δεξαμενή όλης της ελληνικής κοινωνίας. Άλλωστε, η Κοινότητα στοχεύει στην προστασία των δικαιωμάτων των Αφγανών προσφύγων και μεταναστών και ταυτόχρονα στη σταδιακή ομαλή ένταξή τους στην τοπική κοινωνία.

Βασικό καθήκον της Κοινότητας αποτελεί η υπεύθυνη ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων και αυτό το πολύτιμο έργο εξειδικεύεται:
 Με τη λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου της Κοινότητας
 Με τη λειτουργία του Γραφείου της Κοινότητας
 Με την ενεργή συμμετοχή στο Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών και Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων
 Με την τακτική παρουσία στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων
Σε αυτό το σημείο, επισημαίνεται ότι από πλευράς της Κοινότητας ενθαρρύνεται η ενεργός συμμετοχή και η απρόσκοπτη ένταξη των μελών της στα δρώμενα της ελληνικής κοινωνίας, δραστηριότητα που υλοποιείται μέσω:
 Της συμμετοχής στο Αντι-Ρατσιστικό Φεστιβάλ
 Της συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και προσφυγικών-μεταναστευτικών κοινοτήτων
 Της συμμετοχής σε συζητήσεις στα ελληνικά δημόσια σχολεία που αφορούν τη
μετανάστευση και τον ρατσισμό
 Της διαβούλευσης με ΜΚΟ και τις επίσημες ελληνικές αρχές

Όλα τα παραπάνω δε συνεπάγονται αυτόματα μία διαδρομή χωρίς δυσκολίες και εμπόδια. Υπάρχουν και γεγονότα που έρχονται να υπενθυμίσουν με δραματικό τρόπο την καθημερινή πάλη που διεξάγεται μεταξύ της ειρηνικής συνύπαρξης και της φανατικής βίας. Θύμα αυτής της σκληρής πραγματικότητας υπήρξε για άλλη μια φορά η Κοινότητα Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα με την πρόσφατη θρασύδειλη εμπρηστική επίθεση φασιστών κατά την οποία το Γραφείο της έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Ολόσωμη η Κοινότητα ευχαριστεί θερμά όλους εκείνους που παρείχαν άμεση στήριξη αυτές τις μέρες, μέλη των κοινοτήτων, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φορείς και αλληλέγγυους και θα ήθελε να απευθυνθεί, σήμερα, σε όλους τους παραπάνω ανεξαιρέτως, ζητώντας την έμπρακτη βοήθειά τους προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές και να μπορέσει και πάλι γρήγορα να είναι λειτουργική για την εξυπηρέτηση του κόσμου που την επισκέπτεται.

H Κοινότητα Αφγανών στην Ελλάδα ιδρύθηκε το 2008 με αριθμό απόφασης 27483 του Πρωτοδικείου Αθηνών. Τhe Afghan Community in Greece was founded in 2008 with decision No. 27483 of the City Court of Athens.

Κεντρικό Γραφείο: ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 35, 10432 ΑΘΗΝΑ. Πολιτιστικό Κέντρο: ΛΕΥΚΟΣΙΑΣ 68, 12133 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, Central Office: 35 chalkokondili, 10432 ATHENS. Cultural center: 68 LEFKOSIAS, 12133 PERISTERI

TEL/ Fax: (+30)2108814900, (+30)6944190404
Website: www.afghangr.com, e-mail: info@afghangr.com

Υπάρχει άμεση ανάγκη για πάσης φύσεως εξοπλισμό όπως:
 Βάψιμο του γραφείου, πόρτα ασφαλείας για το χώρο, εξοπλισμός security (κάμερα για 24ωρη παρακολούθηση)
 Υπολογιστές, εκτυπωτικό μηχάνημα, κόλλες Α4, Α3, πίνακες)
 Έπιπλα (για υπολογιστές, καρέκλες)
Η οποιαδήποτε προσφορά σε είδος είναι επίσης, ευπρόσδεκτη.

-------------------------------------

Αντιφασιστική συγκέντρωση, Παρασκευή 30 Μάρτη, 4μμ
Έξω από τα Γραφεία της Αφγανικής κοινότητας, Χαλκοκονδύλη 35

Σιγά μην φοβηθούμε!
Αλληλεγγύη, ενότητα, φιλία!
Όχι στο ρατσισμό, όχι στα φασισμό
Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι του εμπρησμού
Οργανώνει η Αφγανική κοινότητα

Η εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Αφγανικής Κοινότητας την Πέμπτη 22 Μάρτη στις 1.30 μμ περίπου από τη φασιστική συμμορία Κρυπτεία, παρακλάδι της Χρυσής Αυγής, ευτυχώς δεν άφησε νεκρούς. Ο άνθρωπος που εργάζεται εκεί δεν είχε πάει ακόμη. Ο χώρος ο οποίος καταστράφηκε δεν είχε καμία διέξοδο σε περίπτωση εγκλωβισμού. Οι φασίστες είχαν ρίξει εύφλεκτο υγρό στην πόρτα το οποίο διείσδυσε προκαλώντας ζημιές και στον εσωτερικό χώρο, σε κομπιούτερ, γραφεία, ηχητικά και βιβλιοθήκες. Την φωτιά αντιλήφθηκε ένοικος ο οποίος την έσβησε. Ευτυχώς δεν απλώθηκε στη πολυκατοικία με απρόβλεπτες συνέπειες για ανθρώπινες ζωές.

Η ναζιστική οργάνωση Κρυπτεία ανέλαβε την ευθύνη στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ. Πιο πρίν πέρασαν  απο τα γραφεία της Ελληνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, χτύπησαν το κουδούνι και απειλούσαν χωρις να καταφέρουν να μπουν στο κτίριο. Πρόκειται για τους ίδιους που επιτέθηκαν στο σπίτι του μικρού μαθητή Αμίρ και του Αφγανού πρόσφυγα Μοχάμεντ Μαχντί στη Πλατεία Αμερικής. Η ίδια οργάνωση έχει απειλήσει ότι θα κάψει γραφεία με τηλεφωνήματα της την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Φόρουμ Μεταναστών, το Φόρουμ Προσφύγων, την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, την ΚΕΕΡΦΑ και πολλά μέλη του Συμβουλίου Ένταξης του Δήμου της Αθήνας.
Θεωρούμε πρόκληση την επίθεση αυτή μια μέρα μετά από τον εορτασμό της μέρας κατά των φυλετικών διακρίσεων.

Η Αφγανική κοινότητα δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται! Θα συνεχίσει τους αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών, θα συνεχίσει τα μαθήματα ελληνικών και φαρσί, την στήριξη παιδιών και γυναικών, με την συμπαράσταση όλων των φορέων, των συνδικάτων,των κοινοτήτων και των κινήσεων αλληλεγγύης, των δημοκρατικών και αριστερών οργανώσεων.

Καλούμε σε άμεση στήριξης για την επαναλειτουργία των γραφείων της Αφγανικής κοινότητας

Ζητάμε την σύλληψη των δραστών του εμπρησμού των γραφείων της Αφγανικής κοινότητας.

----------------------

Δείτε το βίντεο της σειράς #VoicetoCOMMUNITIES της Κοινότητα Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα πατώντας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ